Leidschenveen

Rowena

Ik ben Rowena, 32 jaar oud en een alleenstaande moeder van twee vrolijke kinderen (een dochter en een zoon). Ik ben opgegroeid in Den Haag en heb met veel plezier in verschillende Haagse wijken gewoond. Bijvoorbeeld het Bezuidenhout, Mariahoeve, de Schilderswijk en het Regentessekwartier. Oh ja, ik heb ook nog een jaartje in Arnhem gewoond, maar ik ben toch weer snel teruggekeerd naar mijn Den Haag. Daar kan toch echt niets tegenop! Op dit moment woon ik alweer zes jaar in Leidschenveen waar ik het hartstikke naar mijn zin heb. Deze wijk bevalt mij en mijn kinderen uitstekend. Het is een mooie groene en kindvriendelijke wijk waar ieder lekker zichzelf kan zijn.

Rowena: "De verbindingen vanuit Leidschenveen zijn super makkelijk. Met het openbaar vervoer zit je zo in het centrum van Den Haag. Of je pakt natuurlijk gewoon lekker de fiets."

Als alleenstaande ouder is het werken soms lastig te combineren met de thuissituatie. Wat voor mij prima werkt is het combineren van meerdere banen. Zo werk ik in de thuiszorg en als telemarketeer. En wanneer er tijd en ruimte over is ben ik samen met mijn kinderen op vrijdags te vinden in het zwembad als zweminstructrice. 

Naast mijn kinderen en werk vul ik mijn vrije tijd vaak met zingen, tekenen, figuratie opdrachten, familiebezoeken of social media. Voor mijn werk en sociale contacten reis ik veel naar verschillende locaties binnen en buiten de stad. Een goede verbinding met het openbaar vervoer is daarom voor mij heel belangrijk. Gelukkig is de bereikbaarheid van Leidschenveen wat dat betreft optimaal!

Rowena's vlog

Goed om te weten over Leidschenveen

Leidschenveen is een ruim opgezette, kinderrijke nieuwbouwwijk met veel groen en speelplekken. Hier kun je heerlijk rustig wonen zonder de hectiek van de stad. De wijk bestaat voor een groot deel uit ruime eengezinswoningen. Kenmerkend is een breed scala aan verschillende soorten architectuur waardoor buurtjes ontstaan met een heel eigen karakter. De wijk is erg goed bereikbaar via de A4 en A12. Op de fiets zit je met een half uur in de binnenstad. Niet zo’n fietser? Met de Randstadrail ben je er binnen een kwartier.

Leidschenveen heeft een eigen winkelcentrum (’t Hoge Veen) met naast een supermarkt ook veel andere winkels en horeca. Vanaf het OV-kruispunt in het winkelcentrum is er een directe openbaarvervoerverbinding (Randstadrail) naar de binnenstad van Den Haag. Binnen een kwartier sta je in het centrum van de stad. Ook de winkelgebieden van de buurgemeenten, zoals de Parade in Nootdorp, de binnenstad van Delft en het centrum van Rotterdam zijn vanuit het OV-kruispunt uitstekend bereikbaar.

De wijk is omringd door weilanden en heeft veel groenstroken met speeltuinen. Langs de Vliet en in de omgeving van Rijswijk kun je heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en varen. De afwisseling van open weidse landschappen, landgoederen, volkstuinen en groene woonwijkjes maakt het gebied bijzonder. Ook zijn er veel recreatiegebieden op fietsafstand zoals Delftse Hout, het Bieslandse Bos en de Dobbeplas. De komende jaren ontstaat in de polder tussen Leidschenveen, Zoetermeer en Leidschendam het natuur- en recreatiegebied Nieuwe Driemanspolder. Dit wordt een prachtig gebied met wandel-, fiets- en ruiterpaden, plassen en moerassen.

In Leidschenveen ligt het Kyocera-stadion: het stadion waar ADO Den Haag zijn thuiswedstrijden speelt. Hiertegenover ligt het GAVI-terrein met leuke en boeiende initiatieven zoals een stadscamping, stadszagerij, imker en stadslandbouw. In dit deel van de wijk vind je ook vrijstaande villa’s, twee-onder-een-kap-woningen en het bedrijventerrein Forepark.

Prijsniveau
In Leidschenveen vind je vooral veel koopwoningen. De gemiddelde WOZ-waarde van eengezinswoningen is € 286.748 en van appartementen € 186.405 (prijspeil 2015).

Leidschenveen in kaart

Leidschenveen in cijfers