ga direct naar de inhoud
menu
Werken Security

Security

Door de digitalisering van onze samenleving is het belang van cybersecurity de afgelopen jaren enorm toegenomen. Met de groeiende innovatie en digitalisering wordt digitale veiligheid dan ook steeds belangrijker. Steeds meer gevoelige informatie wordt opgeslagen in databases. Het is daarom belangrijk dat deze informatie beschermd wordt tegen cyberaanvallen en hacks.

In Den Haag, stad van vrede en recht en het politieke centrum van Nederland, wordt elke dag door een groot aantal partijen gewerkt aan innovatieve oplossingen voor een veiligere wereld. Dit maakt de stad tot een dynamische en inspirerende werkomgeving. Als jij in je werk te maken hebt met deze gevoelige informatie, dan begrijp je ongetwijfeld hoe belangrijk cybersecurity is.

Den Haag als knooppunt voor cybersecurity

In Den Haag is een uitgebreid netwerk van nationale en internationale cybersecuritybedrijven, overheidsinstanties en kennisinstellingen gevestigd. Den Haag is hiermee een van de belangrijkste Europese knooppunten voor cybersecurity. Door een cyberaanval kunnen hackers gemakkelijk toegang krijgen tot gevoelige informatie bijvoorbeeld over burgers of politiek-gerelateerde informatie. Het beschermen van deze informatie is van vitaal belang. Daarom werken partijen uit de publieke en private sector en kennisinstellingen samen om de uitdagingen op het gebied van cybersecurity het hoofd te kunnen bieden.

Den Haag als Europees knooppunt voor cybersecurity

Nationaal en internationaal innovatienetwerk voor cybersecurity

Security Delta (HSD) is een Europees cluster voor digitale veiligheid en speelt een belangrijke en leidende rol op het gebied van cybersecurity. Dit cluster zorgt nationaal en internationaal voor het aantrekken van kennis, expertise, financiering en talent en maakt Den Haag hiermee tot een van de belangrijkste cybersecurityhubs ter wereld. Er wordt voortdurend gewerkt aan innovatieve oplossingen op het gebied van cybersecurity producten en diensten en kennisontwikkeling. Daarnaast worden op regelmatige basis conferenties, hackathons en andere evenementen georganiseerd in de stad, waarbij verschillende experts samenkomen om tot nieuwe oplossingen te komen. Zoals bijvoorbeeld de jaarlijks terugkerende Cyber Security Week. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement komt alles samen. De vele activiteiten gedurende deze week bieden mogelijkheden om te netwerken, belangrijke spelers te ontmoeten, de laatste ontwikkelingen te bespreken, kennis te delen en bewustzijn te creëren.

Werken in cybersecurity in Den Haag

Ook vind je in Den Haag het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Het NCSC is verantwoordelijk voor het beschermen van de Nederlandse vitale infrastructuur tegen cyberaanvallen en werkt samen met andere landen om de internationale cyberveiligheid te verbeteren. Naast het NCSC zijn er nog vele andere nationale en internationale bedrijven en organisaties actief in de securitysector. Enkele voorbeelden hiervan zijn: TNO, een onderzoeksinstituut dat zich richt op innovatieve oplossingen voor de beveiliging van gebouwen en infrastructuur; de Koninklijke Marechaussee, een militaire politie-eenheid die verantwoordelijk is voor de veiligheid van de luchthavens en grenzen van Nederland; en de politieacademie, die opleidingen biedt aan agenten en andere veiligheidsprofessionals. Ook zijn er verschillende internationale organisaties actief zoals NCI, Europol en GFCE. Hiermee is het aanbod om te werken in cybersecurity in Den Haag zeer divers.

Op de hoogte blijven van carrièrekansen en nieuwe ontwikkelingen in Den Haag? Volg ons op onze socials!

Benieuwd naar het leven in Den Haag? Haagse locals vertellen jou graag meer >

Van plan om te verhuizen naar Den Haag? The Hague International Centre biedt jou alle informatie.

Citaat

In Den Haag maken we slim gebruik van data en nieuwe technologieën voor het oplossen van veiligheidsvraagstukken.

Blogs

Meer blogs