ga direct naar de inhoud
menu
Studeren Impact

Studeren | Impact

Welkom bij BeHague.com! Ben jij op zoek naar een uitdagende studie waarmee je impact kunt maken? Dan ben je in Den Haag op de juiste plek! 

Impact is een relatief nieuw en snel groeiend vakgebied dat zich richt op het creëren van maatschappelijke impact. Als student in dit snel groeiende vakgebied leer je hoe je complexe maatschappelijke problemen kunt aanpakken en oplossen, waarbij je vaak samenwerkt met andere disciplines zoals politiek, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Denk bijvoorbeeld aan thema's zoals duurzaamheid, internationale ontwikkeling, armoedebestrijding en sociale rechtvaardigheid.

Een van de onderwijsinstellingen in Den Haag waar je een studie op het gebied van impact kunt volgen, is de Haagse Hogeschool. Deze hogeschool biedt verschillende bacheloropleidingen aan, waaronder International and European Law, Management of International Social Challenges en European Studies. Daarnaast biedt de Haagse Hogeschool ook een aantal masteropleidingen aan, zoals International Public Management & Policy en Global Communication.

Ook de Universiteit Leiden, die een vestiging heeft in Den Haag, biedt een aantal opleidingen op het gebied van impact aan. Zo kun je hier bijvoorbeeld kiezen voor de bacheloropleiding International Studies, waarbij je je verdiept in internationale vraagstukken en leert hoe je kunt bijdragen aan een betere wereld. De universiteit biedt ook verschillende masteropleidingen aan op het gebied van global governance, international relations en public administration.

Stages

Naast de onderwijsinstellingen zijn er ook verschillende andere initiatieven op het gebied van impact in Den Haag. Zo is er ImpactCity, een initiatief van de gemeente Den Haag dat zich richt op het stimuleren van start-ups en scale-ups die zich inzetten voor maatschappelijke impact. Daarnaast zijn er verschillende maatschappelijke organisaties en ngo's gevestigd in Den Haag, waardoor er veel mogelijkheden zijn voor stage- en afstudeeropdrachten.

Studentenleven

Maar studeren in Den Haag is niet alleen maar hard werken. Den Haag is namelijk ook een geweldige stad om te wonen en te genieten van het studentenleven. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige strand van Scheveningen, waar je kunt surfen, zwemmen of gewoon lekker kunt ontspannen. Ook heeft Den Haag een bruisend uitgaansleven, met veel cafés, restaurants en clubs.

Verder heeft Den Haag een rijke cultuurgeschiedenis en zijn er veel musea en bezienswaardigheden te vinden, zoals het Mauritshuis, het Vredespaleis en het Binnenhof. Daarnaast is Den Haag een multiculturele stad, waardoor je kunt genieten van verschillende culturele evenementen en festivals.

Kortom, Den Haag is een geweldige stad om te studeren en te wonen, zeker als je impact wilt maken.

Regelmatig plaatsen we interessante informatie over werken, studeren en het leven in Den Haag. Volg ons op onze socials en blijf up-to-date!

Meer informatie over studeren in Den Haag vind je op Studyinthehague.com.


Citaat

Wist je dat? Één van de duurzaamheidsprojecten is het aanleggen van de langste geveltuin in Europa.

Blogs

Meer blogs