ga direct naar de inhoud
menu

International Rule of Law

Als thuisbasis van verschillende (internationale) gerechtelijke instellingen, is Den Haag een belangrijk centrum voor de bevordering van de internationale rechtsorde en de bescherming van de mensenrechten.

Er wordt al meer dan 100 jaar gewerkt aan internationaal recht, met meer dan 200 internationale organisaties gevestigd in de stad, waaronder het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof, het Permanente Hof van Arbitrage, het Internationale Hof van Justitie en Europol. Naast overheidsorganisaties zijn er ook talloze non-gouvernementele organisaties (ngo's) zoals Unicef en Oxfam Novib. Ook bevinden vrijwel alle buitenlandse ambassades en consulaten zich hier en zijn er onlangs plannen gepresenteerd om een speciaal Oekraïne-tribunaal te huisvesten.

Kansen voor young professionals

Dit biedt jou als young professional op het gebied van International Rule of Law tal van carrièrekansen. Meewerken aan het opbouwen van een internationaal rechtsstelsel dat in staat is om misdaden tegen de menselijkheid, oorlogsmisdaden en genocide te vervolgen en te bestraffen. Zo kun je bijvoorbeeld werken als juridisch adviseur voor internationale organisaties zoals het Internationaal Gerechtshof of het Internationaal Strafhof. Of kun je aan de slag als advocaat gespecialiseerd in internationaal recht bij advocatenkantoren of ngo's. Misschien wil je jouw carrière als onderzoeker beginnen voor een internationale organisatie of denktank, zoals het Vredespaleis of het T.M.C. Asser Instituut.

Of je nu je wilt bezighouden met het bevorderen van de Rule of Law in ontwikkelingslanden of conflictgebieden, zoals wordt gedaan bij The Hague Institute for Global Justice, of het bestrijden van vormen van zware internationale en georganiseerde misdaad bij Europol. Voor mbo, hbo of wo geschoolden zijn er in Den Haag talloze kansen!

Benieuwd naar het leven in Den Haag? Haagse locals vertellen jou graag meer over het leven in Den Haag >

Van plan om te verhuizen naar Den Haag? The Hague International Centre biedt jou alle informatie.

Citaat

In 1899 werd de eerste vredesconferentie in Den Haag gehouden. Dit wordt beschouwd als het startpunt van Den Haag als ‘Stad voor vrede en recht’.

Blogs

Meer blogs