Podcast 'Samen maken we het Haagser'

De Haagse nachtburgemeester Pat Smith gaat op zoek naar de meest inspirerende verhalen van Haagse ondernemers die de schouders eronder zetten!

In deze podcastserie bestaande uit 5 afleveringen kom jij alles te weten over het Haagse DNA.
Podcastserie op Spotify >
 | Podcastserie op Apple >

Podcast Aflevering 1 : Pat Smith in gesprek met Jan Zoet, directeur van Amare

Jan Zoet, de directeur van Amare, leidt het imposante nieuwe culturele centrum dat grenst aan het stadhuis. Pat en Jan onderzoeken de relatie tussen de zee en de unieke identiteit van Den Haag. Ze beginnen hun tocht in Scheveningen en wandelen vervolgens naar Amare. Tijdens een prikkelend gesprek wordt er gediscussieerd over de toegankelijkheid van cultuur, of Amare voor iedereen toegankelijk moet zijn, en waarom de nieuwe culturele leider van Den Haag afkomstig is uit een andere regio.

Luister podcast op Spotify >
Luister podcast op Apple >

Podcast Aflevering 2 : Pat Smith in gesprek met Marie-Anne van der Toorn

Ben je benieuwd naar Den Haag en de mensen die deze stad maken tot wat ze is? In deze aflevering gaat Pat in gesprek met Marie-Anne van der Toorn, een prominente Duindorper met een sterke betrokkenheid bij de gemeenschap.

Hagenees of Hagenaar

Marie-Anne deelt haar inzichten als coördinator van diverse projecten waarbij honderden vrijwilligers uit Den Haag betrokken zijn, zoals Vlaggetjesdag in Scheveningen. Ontdek hoe sociaal Den Haag echt is!

Luister podcast op Spotify >

Luister podcast op Apple >

Podcast Aflevering 3 : Pat Smith in gesprek met Marijn Fraanje

Is het mogelijk voor Den Haag om technologie in te zetten om de stad aangenamer te maken, of lopen we het risico om in een samenleving met overmatig veel camera's en sensoren terecht te komen? In deze aflevering gaat Pat in gesprek met Marijn Fraanje, voormalig Chief Information Officer van Den Haag en momenteel directeur Economie en Ruimte bij de gemeente. Pat stelt hem uitgebreide vragen over Living Lab, een proeftuin voor digitale technologie in Scheveningen, innovatie, en onze bezorgdheid omtrent privacy.

Luister podcast op Spotify >

Luister podcast op Apple >

Podcast Aflevering 4 : Pat Smith in gesprek met cultureel ondernemer Bright Nshuti

Hoe ontmoeten mensen met diverse achtergronden elkaar in het nachtleven? En draagt diversiteit daadwerkelijk bij aan de verrijking van onze cultuur? In deze podcast heeft Pat een gesprek met cultureel ondernemer Bright Nshuti. Bright is niet alleen mede-organisator van de populaire evenementenreeks Mama Africa, maar hij is ook betrokken bij het programmeren van evenementen bij Paard en is eigenaar van een succesvol evenementenbureau. Ontdek wat Den Haag zo bijzonder maakt op het gebied van cultuur en muziek, welke kansen er liggen, en welke aspecten mogelijk nog verbeterd kunnen worden.

Luister podcast op Spotify >

Luister podcast op Apple >

Podcast Aflevering 5 : Pat Smith in gesprek met Ru Wikmann, Beesage 

The Hague is the city full of entrepreneurs who want to build a better world. But, is it possible to create solutions for a better world and still create a profitable business? In this episode we want to find out how NGOs, research centers, knowledge institutes, established companies, governments and many young and creative entrepreneurs work together in The Hague.

How Bees benefit the world & The Hague’s Impact community

We want to find out what Data-driven beekeeping is and why Ru Wikmann, of Beesage, chose The Hague to live and build his Start-up.

Luister podcast op Spotify >
Luister podcast op Apple >

Published on Wednesday 20 September, 2023