Startup The Hague

Do you have an innovative idea or are you a commercial genius? The Hague is the perfect place for you to start out as an innovative young entrepreneur! The Hague offers excellent opportunities for start-ups. Many young entrepreneurs have already chosen to make the city their home. Their success stories are not only a testament to the strength of their ideas: they also show that The Hague has an excellent climate for start-ups

Koen: "Het ideale aan Den Haag is dat we als startup zo makkelijk contact krijgen met de overheid."

In Den Haag vind je een grote hoeveelheid internationale organisaties die werken aan een betere wereld. Door hier aansluiting bij te zoeken ontstaat voor startups een uitgelezen kans om met innovatieve ideeën en producten niet alleen commercieel succes te boeken, maar tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken. Ook het feit dat Den Haag regeringsstad is helpt mee aan een aantrekkelijke klimaat voor startups. In Den Haag maken politiek en overheid plannen voor de toekomst van Nederland. Jonge ondernemers kunnen hiervoor niet alleen frisse nieuwe ideeën aandragen, maar ook helpen de plannen daadwerkelijk te realiseren.

In de praktijk zijn vele succesvolle voorbeelden te vinden die laten zien dat het Haagse ecosysteem voor startups werkt en zorgt voor innovatie met maatschappelijke impact. Van de ontwikkeling van zweefvliegtuigen die duurzame energie opwekken tot een systeem dat big data verwerkt tot praktische visualisaties voor humanitaire hulp. En van de duurzame zeewierteelt op de Noordzee tot een oplossing voor het probleem van plastic afval in de oceanen. Innovaties van Haagse statups die wereldwijd toegepast kunnen worden.   

Als startup in Den Haag sta je er niet alleen voor. Den Haag heeft een uitgebreid aanbod van faciliteiten om jonge innovatieve ondernemers te ondersteunen. Er worden in de stad regelmatig evenementen georganiseerd waarbij jonge ondernemers elkaar inspireren om tot geweldige nieuwe ideeën en initiatieven te komen. En via accelerator programs worden startups geholpen om versneld te groeien. Sta jij aan de basis van het volgende Haagse succesverhaal?